Usein kysytyt kysymykset – Q&A

Q: Miksi nykyiset virastotalokäytössä olevat kiinteistöt puretaan? Miksi tontteja ei oteta asuinkäyttöön?

A: Helsingin kaupunki vastaa tonttien kehittämiseen liittyvistä päätöksistä ja pääperiaatteista. Molemmilla tonteilla olevat kiinteistöt ovat teknisesti ja toiminnallisesti vanhanaikaisia. Siksi niiden purkaminen ja korvaaminen uudisrakennuksilla on tarpeen.

Kaupungin kilpailuohjeiden mukaan tontin uudisrakennuksiin saa suunnitella liike-, toimisto- ja/tai hotellitiloja. Rakennamme asuntoja niin paljon kuin kilpailuohjelma mahdollistaa: enintään 10 prosenttia osoitettavasta kokonaisrakennusoikeudesta.

 

Q: Miten Lyyra-suunnitelma sopii alueelle kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti?

A: Yleiskaavan tavoitteiden mukaisesti Lyyra loisi edellytyksiä monipuolisille työpaikoille ja palveluille sekä kytkisi alueen paremmin osaksi strategisesti tärkeää Pasila-Vallila-Kalasatama-akselia. Alueen ja ympäristön ehdoilla rakennettava Lyyra avaisi väylän Kallion sydämeen ja parhaimmillaan toimisi porttina koko itäiseen Helsinkiin.

Lyyran arkkitehtonisena ideana on luoda ehyt ja dynaaminen synteesi kaupunkirakenteen, toimintojen ja ihmisen mittakaavan välillä. Kallion umpikortteleiden koordinaatistossa sijaitseva Lyyra on samalla myös olennainen osa Unioninakselia. Tästä lähtökohdasta kumpuavat sen identiteetti ja ratkaisut. Lyyrassa on otettu vaikutteita Vanhan ja Uuden ylioppilastalon tunnelmasta. Siinä on mukailtu ympäristön mittasuhteita, julkisivurytmejä ja materiaaleja. Kokonaisuus on dynaamisessa vuoropuhelussa yhtä aikaa ruutukaavan umpikortteleiden, Ympyrätalon ja Arenan talon kanssa.

 

Q: Minne nykyisissä kiinteistöissä olevat toimijat sijoitetaan?

A: Mahdolliset järjestelyt ja siihen liittyvät sopimukset ovat Helsingin kaupungin ja sen vuokralaisten välinen asia.

 

Q: Miten voi jättää uuden kysymykset tälle sivulle?

A: Lähetä kysymyksesi otsikkolla ”QA” osoitteeseen info@lyyra.fi, niin julkaisemme vastauksen sinulle mahdollisimman pian tällä sivulla.