Lyyra-hanke on valmistunut

Ylvan rakennuttaman Lyyra-korttelin hotelli- ja asuinrakennus on otettu käyttöön, ja samalla koko hanke on valmistunut. Vuokralaiset muuttavat sisään keväällä 2024.

Lyyra-kortteli muodostuu vuonna 2023 valmistuneesta toimistorakennuksesta sekä nyt käyttöön otetusta hotelli- ja asuinrakennuksesta, joka sijoittuu Porthaninkadun, Kolmannen linjan ja Siltasaarenkadun väliin.

Uuden rakennuksen liiketilat ja asunnot on vuokrattu lähes täyteen. Lyyran uusissa tiloissa toimivat muun muassa Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli, kiinnostavia ravintolakonsepteja yhteen kokoava UG Urban Gourmet Food Court, aasialaisia makuja tarjoavat ravintolat Hua Du ja LieMi sekä joogastudio Yoga HEL. Lisäksi kahvilaketju Roasberg tuo tiloihin uuden Padre Bar’n Pizza -konseptinsa.

”Kun helsinkiläiset tai kaupungissa vierailevat turistit haluavat kokea jotain uutta, he suuntaavat Hakaniemi-Kallion alueelle. Uusien ja kiinnostavien toimijoiden tuominen Lyyraan on ollut myös meidän tavoitteemme. Cityboxin Suomessa ennennäkemätön hotellikonsepti mahdollistaa kohtuuhintaisen majoituksen kaupungin ytimessä ilman, että asiakkaiden tarvitsee tinkiä laadusta. UG tarjoaa puolestaan uuden alustamaisen toimintamallin aloitteleville ravintoloitsijoille – ja asiakkaille tilaisuuden kokea kymmeniä uusia makuelämyksiä yhdessä osoitteessa”, kertoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Lyyrassa on vielä muutama vuokra-asunto vapaana

Hotellin pohjoispuolelle on valmistunut alueelle harvinaisia täysin uusia vuokra-asuntoja. Korttelista löytyy yksiöitä ja kaksioita, joiden erityispiirteitä ovat tavanomaisesta poikkeavat pohjaratkaisut, isot valoa tuovat ikkunat ja ranskalaiset parvekkeet. Lähipalvelut kuten kauppa, apteekki, kirjasto, koulu ja useampi päiväkoti sijaitsevat alle 500 metrin päästä.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat sisään helmikuussa.

”Kiinnostus Lyyran asuntoja kohtaan on ollut suurta, ja kyselyitä on tullut paljon. Vuokraustilanne elää koko ajan, mutta Lyyran vuokra-asunnoista kiinnostuneen kannattaa olla yhteydessä viimeistään nyt”, kertoo Ylvan vuokrauspäällikkö Maija Ryynänen.

Lyyran työmaalla on pilotoitu kiertotaloutta, hiilipäästöjen vähentämistä ja työntekijöiden yhdenvertaisuutta kehittäviä ratkaisuja

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Ylvan Lyyra-hanke käynnistyi vuonna 2019. Vastuullisuus on huomioitu hankkeessa erityisen tarkkaan. 97 prosenttia Lyyran purkujätteestä kierrätettiin, ja rakennusvaiheen päästöjä onnistuttiin pienentämään 16 prosenttia hanketta varten kehitetyn hiililaskurin avulla.

Lyyra on käytön osalta täysin hiilineutraali, ja tiloille haetaan LEED Platinum -sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Lisäksi tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen. Toimistorakennukselle on myönnetty tilojen terveellisyyden takaava WELL-sertifiointi.

Ympäristövastuullisuuden lisäksi hankkeessa on huomioitu myös sosiaalinen vastuu. Lyyra valittiin vuonna 2019 yhdeksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista. Työmaan työntekijöiden mukaan yhdenvertaisuus ja perusoikeudet toteutuvat Ylvan työmailla merkittävästi alan perustasoa paremmin.

Tutustu Lyyran asuntoihin

Kurkista uuteen Citybox-hotelliin


Vuokraustiedustelut:

Maija Ryynänen
Vuokrauspäällikkö
+358 400 352 357
maija.ryynanen@ylva.fi

Lisää aiheesta