Norjalainen Citybox avautuu Lyyraan

Hakaniemeen parhaillaan rakentuva Lyyra-kortteli on Ylvan uudishanke, joka koostuu toimistorakennuksesta, asuinrakennuksesta ja hotellista. Lyyra tuo alueelle joukon uusia palveluita, kuten kivijalkoihin sijoittuvat kahvila- ja ravintolatilat ja kävelykadulle tulevat terassit. Citybox tarjoaa Helsingissä vieraileville korkealaatuista, funktionaalista ja edullista majoitusta.

”Olen erittäin tyytyväinen voidessani toivottaa Cityboxin tervetulleeksi Helsinkiin. Konsepti sopii Kallioon mitä parhaiten, joten molemmat osapuolet odottavat hotellin avautumista malttamattomina. Hienoa myös huomata, että toimijat näkevät nykyisiä markkinaolosuhteita pidemmälle ylihuomiseen”, toteaa Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Uusi hotelli rakentuu Porthaninkadun ja Siltasaarenkadun kulmaan. Skandinaaviseen designiin luottava Citybox tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka perustuvat digitaaliseen asiakaskokemukseen, huoneiden tehokkaaseen suunnitteluun sekä palveluun, josta on karsittu turhat rönsyt pois – laadusta ja asiakaskokemuksesta tinkimättä.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Ylvan kanssa avatessamme ensimmäisen hotellimme Suomeen. Lyyra tarjoaa kaiken, mitä etsimme uusista projekteista; elinvoimaisen alueen, mielenkiintoisen rakennuksen ja yhteistyön kumppanin kanssa, joka jakaa meidän visiomme kestävyydestä”, sanoo Cityboxin hallituksen puheenjohtaja Martin Smith-Sivertsen. ”Cityboxin tuominen Helsinkiin on tärkeä seuraava askel brändimme laajentamisessa. Olemme varmoja, että Helsingissä on kysyntää konseptillemme, joka tarjoaa nykyaikaisille matkailijoille laadukasta majoitusta edulliseen hintaan”, Smith-Sivertsen toteaa.

Suomen kestävin hotellirakennus

Lyyraa rakennetaan kestävyys edellä, hotellirakennuksesta onkin tavoitteena rakentaa Suomen kestävin. Ylva on parhaillaan hakemassa kansainvälistä LEED Platina -tason ympäristösertifikaattia rakennukselle. Platinataso on korkein mahdollinen ympäristöluokitus. Kaikki Lyyran osat, Cityboxin tilat mukaan luettuina, tähtäävät korkeimpaan A-energialuokkaan, jota säätelee Suomen ympäristöministeriö.

Citybox on ylpeä siitä, että se on moderni ja innovatiivinen hotelliketju, joka työskentelee älykkäillä tavoilla vähentääkseen hiilijalanjälkeään, vieraiden kokemukset huomioiden. Osana kestävyystavoitteitaan Citybox tavoittelee Green Key -sertifikaattia – ”huippuosaamisen standardia ympäristövastuun ja kestävän toiminnan saralla matkailualalla”. Hotellin sisutuksessa keskitytään voimakkaasti kestäviin materiaaleihin, painottaen materiaalien pitkäikäisyyttä ja toiminnallisuutta. Yksi ketjun tunnetuimmista ominaisuuksista on kaikista hotelleista löytyvät Bolon-lattiat. Ruotsissa suunniteltu ja valmistettu lattia on kudottu kierrätetystä vinyylistä, ja lattioiden ylläpito on täysin kemikaalitonta.

Lisätietoja:

Ville Vaarala, kiinteistöjohtaja, +358 40 569 0699, ville.vaarala@ylva.com

Martin Smith-Sivertsen, hallituksen puheenjohtaja, +47 977 65 045, martin.smith-sivertsen@smisi.no


Ylvan tavoitteena on Ylihuomisen Helsingin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alaan. Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Kannattavuus tarkoittaa meille pitkäjänteisiä päätöksiä, jotka mahdollistavat seuraavat 150 vuotta. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen.


Citybox on Norjassa vuonna 2006 perustettu hotelliketju, jonka nykyiset neljä hotellia sijaitsevat Oslossa, Bergenissä ja Tallinnassa. Hotellien ominaispiirteisiin kuuluu moderni pohjoismainen design sekä toiminnallisuuden ja kestävyyden painottaminen. Kokoaan kunnianhimoisemman Cityboxin tavoitteena on nousta yhdeksi Euroopan johtavaksi korkean laadun ja matalat hinnat yhdistäväksi hotelliketjuksi. Nopean kirjautumisen, edullisten hintojen ja modernien huoneiden avulla Citybox tarjoaa asiakkailleen yksinkertaisia mutta innovatiivisia ratkaisuja.

Lisää aiheesta