Kuukausitiedote, 12/2020

Ajankohtaista joulu-tammikuussa

Joulunaika Lyyran työmaalla


Joulun ja vuodenvaihteen aikoihin työmaa on joka arkipäivä auki ja työt ovat käynnissä. Viikolla 53 (28-31.1.2020) työmaalla ei kuitenkaan tehdä louhintaräjäytyksiä. Vuodenvaihteen aikoihin on kuitenkin kallioporaus ja louheen lastaus käynnissä.
Lyyran työmaahenkilöstö toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Viivästyksiä louhinnassa

Joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että Lyyran toimistotontin (Toinen linja 7) sekä oletettavasti myös hotelli- ja asuntotontin (Siltasaarenkatu 13) toteutusaikatauluihin syntyy viive. Viive johtuu koronavirustilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta kiinteistö- ja rahoitusalalla sekä louhintatöiden arvioitua hitaammasta etenemisestä ympäröivän tiiviin kaupunkirakenteen ja tonttien alapuolella sijaisevien metrotilojen turvallisuuden takaamiseksi.
Louhintatyöt ovat käynnissä ja jatkuvat vielä tammikuussa kuoppalouhinnoilla, seinämien lujituspulttien asennuksilla ja ruiskubetoinoinnilla.

Loimme uudenlaisen tavan lisätä inklusiivisuutta rakennustyömailla

Ylvan vision mukaista kestävää ja inklusiivista ylihuomisen Helsinkiä rakennetaan kaikkien mukaan ottamisen, työstä koetun jaetun ylpeyden ja aktiivisen ongelmakohtiin puuttumisen kautta. Ihmisten turvallisuus ja terveys tulee Ylvan työmailla aina ensin. Ylva julkaisi uuden alihankintasopimuksiin liitettävän ohjeen, johon sitoutumista edellytetään kaikilta hankkeeseen osallistuvilta yrityksiltä.

Uudenlainen tapa sitouttaa ja vaatia yhdenvertaisuustekoja yhteistyökumppaneilta vähentää harmaata taloutta rakennusalalla.

Lue koko uutinen täällä.

Työmaan seuraavat vaiheet

Maanrakennus- ja perustustyöt jatkuvat normaalisti loppuun asti molemmilla tonteilla, ja valmistuvat helmikuun 2021 aikana toimistotontilla. Hotelli- ja asuntotontilla työt valmistuvat toukokuun 2021 loppuun mennessä.

Lisää aiheesta