Kuukausitiedote, 4/2020

Lyyra-hankkeen purkutyöt jatkuvat huhtikuussa, suurin muutos on metron sisäänkäynnin muuttuminen.


Työmaa

Huhtikuussa purkutyöt jatkuvat runkopurkutöillä ja purkubetonin poisajoilla. Runkopurkutöiden on arvioitu valmistuvan kesä-/heinäkuun vaihteessa maanpäällisin osin.

Metron sisäänkäynti muuttuu

Metron sisäänkäynti vaihtuu 6.4.2020, nykyinen B-sisäänkäynti (Porthaninkadun puoleinen sisäänkäynti) poistuu käytöstä ja metron A-sisäänkäynti (Toisen linjan puoleinen sisäänkäynti) palautetaan takaisin käyttöön. Sisäänkäynnin vaihtumisen yhteydessä lippuhalliin rakennetaan uusi suojaseinä raajamaan osan lippuhallista työmaan suoja-alueeksi.

Esteetön kulku metroon Hakaniementorin C-sisäänkäynnin kautta

Metron sisäänkäynnin vaihtumisen myötä hissit poistuvat käytöstä metron B-sisäänkäynnillä. Huhtikuun alusta alkaen esteetön kulku metron lippuhallin ja välitasanteen kautta laiturialueelle tapahtuu C-sisäänkäynnin kautta Hakaniementorilta.

Asuinpaikkoja myös kaupunkilinnuille

Kaupunkilintujen pesäpaikat vähentyivät väliaikaisesti purkutöistä johtuen. Tämän vuoksi Lyyraan asennetaan työmaantoimiston yhteyteen linnunpönttöjä tukemaan myös citybirdien pesintää. Pönttöjen asennus alkaa sen jälkeen, kun työmaatoimistona toimiva konttikylä on valmis.

Lisää aiheesta